Hoe en waarom je sokken het beste met je outfit kunt stylen.

Het mag je inmiddels niet ontgaan zijn dat sokken een belangrijk mode item zijn geworden en veel mensen inmiddels trendy sokken dragen. Waar de sok ook alleen een praktische functie had als bescherming voor de voet is het uitgegroeid tot een fashion item die je samen met de rest van je outfit bepaald. Zo kun je in dit blog over de geschiedenis van sokken lezen.

Clichés overboord.

Vroeger werden witte of zwarte sokken het meest gedragen, afhankelijk van je voorkeur. Sommige mensen hadden een voorkeur om altijd witte sokken te dragen en andere weer zwarte of grijze sokken. ook sportsokken waren uit den boze om die bijvoorbeeld onder een zwarte broek te dragen. Er waren heel veel cliché van wat wel hoorde en wat niet.

Inmiddels zijn die clichés overboord en niet meer van toepassing. Tegenwoordig kun je alle kanten op met sokken, en is het dragen van simpele zwarte of witte sokken saai en ouderwets geworden tenzij dit voor zakelijke doeleinden is. Sokken heb je vandaag de dag in allerlei kleuren en prints, het aanbod is werkelijk overweldigend en zijn dergelijke sokken best prijzig. Merken zoals Happy Socks om er maar een als voorbeeld te noemen, speelt in op de vraag naar vrolijke gedurfde prints op sokken en verkoopt deze tegen een aanzienlijk bedrag. 10,- per paar is heel normaal.

 

Hoe het beste je sokken combineren met je outfit?

Toen er nog niet zoveel keus in soorten en kleuren sokken was, was het natuurlijk niet iets om lang bij stil te staan over welke sokken je bij welke broek of outfit ging dragen. Tegenwoordig wil iedereen een leuk printje met combinaties van verrassende en aansprekende kleuren. Allemaal heel leuk en aardig, maar daardoor wel weer moeilijker te combineren.

Veel mensen hebben nog steeds het idee bij sokken, dat het ‘maar’ sokken zijn. En dat je niet tot bijna niet ziet. Niets is minder waar. Sokken zijn zeker wel zichtbaar voor anderen, alleen heb jij dit niet door. Dit komt ‘A’ omdat je zelf 90% van de tijd je sokken niet kan zien. En er daardoor ook niet bij stilstaat dat andere ze wel kunnen zien. Kijk maar eens om je heen en probeer bij bijvoorbeeld collega’s hun sokken te spotten. Je zult zien dat dit bijvoorbeeld heel makkelijk is wanneer iemand op kantoor achter zijn bureau zit.

Met dat gegeven is het dus wel van belang om ook je sokken goed te combineren met de rest van je outfit. Maar hoe doe je dit het beste? Natuurlijk kun je net als bij elk ander kledingstuk, kleuren en patronen die met elkaar matchen combineren. Maar het kan voor veel mensen ook een uitdaging zijn.

 

Hulp met styling.

Een goed voorbeeld waar je aan kunt zien dat zelfs trendy sokken tegenwoordig belangrijk zijn voor je styling is een personal styling service. Deze diensten die jou helpen met het selecteren van een nieuwe outfit die helemaal bij je past. Denken over alles na, van de standaard kledingstukken tot schoenen, riemen, hoeden, en dus ook sokken. Zelfs sieraden en andere accessoires worden voor je bedacht wanneer hier behoefte aan is. Kijk bijvoorbeeld eens op kledingbox.be en laat je inspireren of eventueel stijlen door een van de styling services.

Hoe je het ook went of keert, clichés zijn niet meer van deze tijd, dus ook wanneer je geen behoefte hebt aan trendy sokken is dit gewoon oke. Wees jezelf en doe wat je goeddunkt. Jouw kledingstijl vertegenwoordigt wie je bent, en zijn er dus geen kleding eisen of regels waar je aan moet voldoen.

Als alternatief maar dat moet je zelf echt leuk vinden en is dus niet voor iedereen weggelegd is het zelf breien en haken van sokken. Steeds meer mensen kiezen voor dergelijke hobbies waarbij ze zelf fashion items maken. Zo zijn er veel mensen die mutsen, sjaals en bijvoorbeeld truien breien. Maar ook sokken zijn trending in de DIY scene. In dit artikel lees je daar meer over.