Schoenenrek

Het opbergen van je spullen kan een ware opgave zijn. Als je niet de juiste middelen hebt om je spullen in op te bergen dan word je huis binnen een mum van tijd een grote chaos. Overal slingeren schoenen waar je je nek over kunt breken elke keer dat je een andere kamer inloopt. Wanneer je je kast opentrekt om een paar sokken te vinden vis je hier en daar een sok weg totdat je een paar bij elkaar hebt gevonden. Of twee sokken die genoeg op elkaar lijken. Maar deze scenario’s zijn verleden tijd als je de juiste middelen in huis haalt.

Schoenenrek

De meest voor de hand liggende manier om je schoenen op te ruimen is door gebruik te maken van een schoenenrek. Er zijn veel verschillenden soorten schoenenrekken te verkrijgen, waardoor er altijd wel een bij jouw woonsituatie past. Zo kan iedereen wel een hangend schoenenrek aan een deur in huis kwijt. Voor wie meer ruimte heeft kan ook een schoenenkast overwegen.

Bergruimte onder je bed

Veel mensen staan er niet bij stil dat er onder hun bed veel ruimte is die vaak niet wordt benut. Je kunt speciale kasten en bakken kopen die je onder je bed kunt schuiven om spullen in te doen. Zo zijn er grote platte bakken waarin je je schoenen kunt opbergen die je niet vaak gebruikt. Op die manier liggen ze niet in de weg en blijven ze goed beschermd tegen stof en vuil. Er zijn ook speciale kasten die je onder je (boxspring)bed kunt plaatsen. Vaak zitten hier wat kleinere vakken in die ideaal zijn om je sokken in te bewaren. Daarnaast kan je sommige bedden gewoon bestellen met opbergruimte. Deze optie is vaak ook de mooiste optie.

Opbergbox (met vakjes)

Om je sokken goed geordend op te bergen kun je ook gebruik maken van een opbergbox met vakjes. Dit is vooral handig voor mensen die hun sokken graag met de rest van hun outfit laten matchen. Zo zie je namelijk erg snel het paar dat een goede aanvulling is op de rest van je kleding. Daarnaast voorkom je zo ook dat je sokken door je hele kledingkast verspreid liggen. Maar je kan ook gebruik maken van een gewone opbergbox. Zo zie je minder snel het perfecte paar voor je outfit, maar je sokken liggen zo wel netjes bij elkaar.

Een opbergbox kun je vaak wel gewoon in je kledingkast zetten en als die te vol is er bovenop. Let er wel op dat de opbergbox een deksel heeft als je hem bovenop de kast legt. Op die manier voorkom je dat er vuil en stof tussen je sokken komt.

Tips:

  • Vouw je sokken altijd netjes op voordat je ze opbergt. Zo blijven je sokken netjes bij elkaar en sta je niet in de ochtend eerst nog te zoeken naar een paar dat matcht.
  • Plaats silica zakjes in je schoenen die je niet veel gebruikt, zo blijven ze droog en hygiënisch.